Selecteer een pagina

Over ons

Bewust Speelgoed is een webwinkel met verantwoord speelgoed dat jonge kinderen uitdaagt, de fantasie voedt en een actieve speelhouding laat ontstaan. Spelend leert een kind zichzelf kennen en krijgt de kans de mogelijkheden die hij of zij in zich draagt, te ontplooien.
Bewust Speelgoed verrijkt óók de kennis van ouders over spelen en ontwikkeling. Ons doel is bewustzijn vergroten zodat jij als ouder het spel van je kind leert versterken. Wij helpen je met opvoedingskeuzes die kinderen steeds meer in hun kracht laten staan. De groei van je eigen inzicht zet het gedrag van je kind in een ander licht.

Bewust Speelgoed is opgericht door directeur Irene Sikkes. In de afgelopen 8 jaar heeft zij als professional in haar werk met ouders en kinderen levens veranderende ontdekkingen gedaan die haar een nieuw beeld over spelen en speelgoed hebben gegeven. Samen met haar team deelt ze die ontdekkingen bij Bewust Speelgoed, om ouders te ondersteunen bij het creëren van een fijne speelomgeving voor hun kind. Zelf zegt Irene hierover: “Als jonge moeder wilde ik graag speelgoed voor mijn pasgeboren kind kopen dat hem in de gelegenheid stelde met veel plezier te spelen en zich goed te ontwikkelen. Maar toen ik net moeder werd wist ik eigenlijk nog weinig over het spelgedrag van kinderen en welk speelgoed nou uitnodigt tot rijk spel. In mijn zoektocht kwam ik erachter dat elk stuk speelgoed een ander effect heeft op de manier van spelen van mijn zoon. Van sommige soorten speelgoed wordt hij overprikkeld en druk en daarna verliest het speeltje snel zijn belangstelling. Hij lijkt zich dan te vervelen en wil dat ik hem vermaak. Ander speelgoed maakt hem actief en onderzoekend. Je ziet hem genieten en zijn zelfvertrouwen groeit. Hij verzint steeds nieuwe activiteiten en het lijkt wel of hij zichzelf telkens verder uitdaagt. Alle ouders zouden bewust speelgoed moeten kunnen kopen en weten hoe zij hun kind écht helpen om zich te ontwikkelen.”

Gespecialiseerd in jonge kinderen

Bewust Speelgoed, Bewust Opvoeden en Bewuste Kinderopvang

Wil jij liefdevol opvoeden en je kind in zijn of haar kracht laten staan? En daarbij in verbinding blijven met jezelf? Op Bewust Opvoeden lees je onze blogs en meld je je aan voor een online cursus of persoonlijke coaching. 

Woon jij in de buurt van Amsterdam Westerpark en zoek je een bewust kinderdagverblijf waar het belang van je kind écht voorop staat? Kom dan eens een kijkje nemen bij Kino Kinderopvang aan de Haarlemmerweg.