Selecteer een pagina

Houten schepjes

7,00

Deze schepjes zijn een must in de speelomgeving van een kind. Eerst om de vorm en het materiaal te ontdekken en daarna de functionaliteit. Kinderen vinden het heerlijk te scheppen en daarmee vaardigheden te oefenen en materialen te ontdekken. Een bak vol met mais of bonen, verschillende schaaltjes en verschillende lepels, dat daagt een kind uit om met de handen bezig te zijn. Het scheppen wordt geoefend maar ook het vol en leegmaken van een holle ruimte. Deze schepjes worden per 2 verkocht.

Uitverkocht

wachtlijst

Artikelnummer: Nic2006 Categorieën: , , , ,

Deze houten drogist schepjes zijn super leuk en multifunctioneel. Zo zal een baby eerst de lepels zelf gaan onderzoeken, waarbij de vorm, het materiaal en de zwaarte onderzocht wordt. De lepels worden zowel met de handen als de mond bekeken en ervaren. Maken lepels geluid als ze vallen of ergens tegenaan tikken?  De mogelijkheden zijn eindeloos. Op enig moment ontdekt je baby dat “iets ergens in kan”, dat er holle ruimtes zijn zoals een gat in een doos, een pan of een gat in een ronde cirkel. Je kind zal deze ontdekking gaan uitproberen en daar met veel concentratie een lepel of een andere stok die voorhanden is, in te stoppen. Ook ontdekken ze dat een lepel tegen een pan geluid maakt.

Ontdekkingen liggen niet vast, kinderen volgen helemaal hun eigen pad en ontdekken dus ook hun eigen vaardigheden met het materiaal. Alles is goed en wij hoeven dat niet voor een kind voor te doen. Door materialen op een gegeven moment anders neer te zetten, passend bij de interesse van je kind en de leeftijd, blijven de ontdekkingen vanzelf doorgaan. Je kind zal er steeds weer iets nieuws mee kunnen doen.

Op een latere leeftijd worden de lepels meer functioneel gebruikt maar welke functie dat beslist je kind. In fantasiespel of juist lekker creatief. Lepels in verschillende maten en vormen vervelen nooit. Door de materialen in verschillende opstellingen aan te bieden zal je kind zelf laten zien waar de voorkeur voor is. Vanaf 2 jaar (of eerder onder toezicht) vinden kinderen het ook heerlijk om mais of bonen in potjes en pannen te scheppen. Zo zijn er genoeg variaties te verzinnen en kan je altijd goed aansluiten bij de interessen van je kind. In de webshop kan je verschillende speelzettingen zien hoe je deze lepels aan kan bieden voor je kind.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Houten schepjes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *