Selecteer een pagina
Leeftijd
Kleur
Materiaal
Merk
-

Tijgeren

Je baby schuift over de grond en zet zich daarbij af met haar voeten en handen. Gemiddeld gebeurt dit in de loop van het vierde kwartaal, maar omdat sommige kinderen wat eerder zijn, noemen we het al in de leeftijdscategorie 6-9 maanden.

Meestal ontdekt een baby eerst hoe zij zichzelf naar achteren kan schuiven en daarna ook vooruit. Bij het naar voren komen spelen de armen een grote rol, maar moet je kind ook kracht kunnen zetten met haar tenen. Wij kijken als volwassenen ongelovig toe hoe véél baby’s op deze leeftijd bewegen zonder dat ze er moe van lijken te worden. Het tijgeren is op zichzelf een leuk spelletje. Het is een nieuwe ervaring voor je kind om zich zelfstandig door de ruimte te kunnen verplaatsen.

Vraag je je af waarom jouw kind relatief lang in een bepaalde fase blijft, terwijl de buurjongen al met het volgende bezig is? De manier waarop en hoe lang je kind variaties van bewegingen oefent, wordt bepaald door de lichaamsbouw. Soms is extra oefening nodig om spiergroepen te versterken. Geef jij je kind de ruimte en gelegenheid deze bewegingen te oefenen? In een kleine box, onderweg in een wandelwagen, of steeds op schoot doet je kind natuurlijk andere dingen. Het belangrijkste is dat je je kind actief bezig ziet. In deze leeftijdsfase onderzoekt het ene kind kralen en labeltjes aan speelgoed met verfijnde handbewegingen en het andere kind is meer gericht op de spierkracht en vaart van grote bewegingen.

Toont alle 2 resultaten