Selecteer een pagina
Leeftijd
Kleur
Materiaal
Merk
-

Langs een doekje strijken

Spelthema Baby 0-3 maanden
Speelt je baby van rond de drie maanden veel met haar handen en zie je dat zij haar arm een paar keer per dag in de richting van een interessant voorwerp of persoon beweegt? Dan komt het moment om het eerste speelgoed te introduceren: een (katoenen) doekje.

Zet dit in een punt naast je baby neer, ter hoogte van haar schouders. Zij kijkt er lang naar, raakt het aan en grijpt er naar. Het doekje haakt gemakkelijk in haar hand als zij er langs strijkt. Omdat het licht en zacht is, schrikt zij er niet van als het doekje op haar terecht komt. En het doet haar geen pijn. Mocht het doekje op haar gezicht vallen, dan kan je baby het zelf weghalen door eraan te trekken. Het kan even duren tot ze uitvindt hoe. Wij kijken als ouders vaak gespannen toe of ons kind dit niet eng vindt. Een uitgeruste, ontspannen baby is meestal ge├»nteresseerd in zo’n puzzel die zich ineens voordoet. Bij een doekje van katoen hoef je niet bang te zijn dat het te benauwd is. Als je baby het toch vervelend vindt, laat ze zich horen en kun je gaan helpen.

Wanneer je baby het doekje vast heeft en betast, valt het niet meteen uit haar hand en hoeft zij het niet steeds opnieuw te pakken. Daarom kan zij er zich langer mee bezig houden dan met ander speelgoed.

Toont alle 2 resultaten